Wij zijn op zoek naar U

Wil jij er samen met de gemeente en brandweer voor zorgen dat de kansen op woningbranden afnemen? Meld je dan nu aan als Ambassadeur Brandveilig Leven!

Je wordt opgeleid tot ambassadeur door de Brandweer en vervolgens ga je samen met andere ambassadeurs aan de slag om inwoners van Roosendaal te helpen met een brandveilig leven!

Als ambassadeur ga jij preventief aan de slag om levens te redden! De ene keer zal je je richten op het bezoeken van een woning en geef jij tips aan onze Roosendaalers hoe zij hun huis Brand proof kunnen maken. De andere keer adviseer je een hele groep bewoners in een appartementencomplex.

Jij helpt onze inwoners met verschillende slimme en eenvoudige manieren die de risico’s op brand voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het adviseren over het plaatsen van rookmelders of het ontwikkelen van een vluchtplan. Een vluchtplan zorgt ervoor dat de bewoner weet wat hij/zij moet doen als er brand uitbreekt.

DIT IS WAT JE GAAT DOEN:
Als ambassadeur voer je samen met een collega ambassadeur woningchecks uit waarbij je de bewoners een advies geeft om de brandveiligheid in hun woning te vergroten. Ook geef je presentaties aan groepen bewoners, bijvoorbeeld voor Verenigingen van Eigenaren. Daarnaast sluiten de ambassadeurs ook regelmatig aan bij evenementen zoals een braderie of de Week van de Veiligheid.

WIE ZOEKEN WE?
Ben je 18 jaar of ouder, flexibel, geïnteresseerd in het leveren van een bijdrage aan Roosendaal, wil je meer leren over brandveiligheid en deel je graag je kennis met anderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kijk voor meer informatie op deze website Brandveilig Leven Roosendaal Word ambassadeur Brandveilig leven – Brandveilig Leven Roosendaal

Voordat je aan de slag gaat als ambassadeur leren we je graag beter kennen in een kennismakingsgesprek. Een VOG is vereist voor deze functie.