Word ambassadeur Brandveilig leven

Wil jij nieuwe contacten opdoen of gewoon iets doen voor jouw gemeente?

Dan is dit vast iets voor jou!

We zoeken mensen die het leuk vinden om zich samen met anderen in te zetten om jouw Gemeente brandveiliger te maken. Ondernemers, netwerkers, regelaars en mensen die het fijn vinden om lekker bezig te zijn en de handen uit de mouwen te steken.

Waar gaat het om?

Jaarlijks zijn er in Nederland 6000 woningbranden. Veel mensen staan nauwelijks stil bij de gevaren van brand. Toch heb je in veel gevallen maar 3 minuten tijd om de woning te verlaten. De brandweer kan nooit direct ter plaatse zijn, dus zijn de mensen de eerste minuten op zichzelf en op elkaar aangewezen. Door het plaatsen van een rookmelder kun je de woning al een stuk veiliger maken.

Wat ga je doen?

Als Ambassadeurs Brandveilig Leven ben je een belangrijke partner van de brandweer en de gemeente. Als ambassadeur heb je een voorbeeldfunctie en zet je je samen met andere ambassadeurs, die de nodige ervaring hebben opgedaan, in voor een brandveilige woonomgeving in onze gemeente. Je bent je bewust van de gevaren van brand.

Jouw kennis van brandveiligheid breng je over op de inwoners van de gemeente. Van jong tot oud en bij de mensen thuis. Met jouw adviezen weten mensen beter hoe ze brand kunnen voorkomen, vroegtijdig signaleren en hoe veilig te vluchten.

Ambassadeur ben je op vrijwillige basis. Hoeveel tijd je erin steekt is aan jou, dagdeel per maand of een paar uur per week alles kan. We bieden je de kans om samen te werken in een Team met gemotiveerde vrijwilligers, adviseurs van gemeente en brandweer. Alle taken/activiteiten die je uitvoert draaien om Brandveiligheid Leven. De belangrijkste taken zijn, Voorlichting geven en de Home Safety Checks. Gemeente en brandweer ondersteunen en faciliteren waar nodig is. De brandweer verzorgt een korte opleiding, ook heb je een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig om Ambassadeur Brand Veilig Leven te worden.

Heb je interesse, belangstelling, of zijn er nog vragen?

We vertellen je er graag meer over. Wanneer je meer informatie over dit project wilt ontvangen, vul dan het onderstaande formulier in. Wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

    * Verplichte invullen